
Neked is összefut a nyál a szádban a sült oldalas hallatán? Készítsd el egyszerűen, ahogy nagyanyáink csinálták!
Hozzávalók:
- 70 dkg tarja
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors

Elkészítés:
A tarját öblítsd le, törölgesd át papírtörlővel, és vágd vékonyabb szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold is ki.
Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Dörzsöld be a fűszeres keveréket a húsba. Ha van időd, pihentesd egy-két órán át.
Panírozd be a szeleteket a megszokott módon. Először forgasd a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Bő, forró olajban süsd meg a húst. Amikor a panír aranybarna, szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK HOZZÁ!