Rántott tarja

Neked is összefut a nyál a szádban a sült oldalas hallatán? Készítsd el egyszerűen, ahogy nagyanyáink csinálták! 

Hozzávalók:

  • 70 dkg tarja
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés:

  1. A tarját öblítsd le, törölgesd át papírtörlővel, és vágd vékonyabb szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold is ki. 

  2. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Dörzsöld be a fűszeres keveréket a húsba. Ha van időd, pihentesd egy-két órán át.

  3. Panírozd be a szeleteket a megszokott módon. Először forgasd a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. 

  4. Bő, forró olajban süsd meg a húst. Amikor a panír aranybarna, szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.


JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK HOZZÁ!